• Dina Vierendeel

Control – Alt – Delete

Bijgewerkt op: 14 mei

In oktober hoorde ik Lieven Vandenhaute in Nieuwe Feiten – op Radio 1 – een interview als volgt inleiden: ‘Wat doe je met een computer als die vastloopt? Nee, uit het raam gooien is een slecht idee. De meeste mensen doen Control-Alt-Delete… En dàt, kun je dus ook met je lijf doen…Aangezien ik op dat moment reeds zelf een poging tot Control -Alt – Delete gestart was met de dokter en voedingscoach Vicky had Vandenhaute mijn aandacht onmiddellijk te pakken.

Waarover ging het interview? Dokter Servaas Bingé (onder andere ploegarts bij de wielerploeg Lotto – Soudal) werd er geïnterviewd over zijn nieuwe boek De Lijst, een boek over een eliminatiedieet van tien dagen waar hij het verband wil aantonen tussen wat je in je mond steekt en de toestand van je lichaam. Wat is het idee van het boek? Tien dagen lang moet je alles wat op die lijst staat laten. Daarna worden diezelfde voedingsstoffen stap voor stap opnieuw toegelaten, waardoor je enerzijds die ‘Control-Alt-Delete’ toepast en anderzijds nuttige informatie van je lichaam krijgt over welke voeding het eigenlijk echt apprecieert… en welke duidelijk geen goed idee is…

Naast een lijst met voedingsstoffen biedt Bingé veel achtergrondinformatie over voeding en zijn er een aantal recepten in het boek opgenomen.

Ik vond het boek recent in de Gentse bibliotheek De Krook, en wat mij betreft is het een vlot geschreven boek dat goed uitlegt waarom het nuttig kan zijn om eens een eliminatiedieet te volgen!
Welcome to your blog post. Use this space to connect with your readers and potential

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat mij betreft zit het geluk in de kleine dingen. Een voorbeeld? Zoals beschreven op de pagina ‘over mezelf’ was ik een vijftiental jaar begeleider. Als persoonlijk begeleider gebeurde het regelmatig