• Dina Vierendeel

Na elke winter komt een lente

Op zoek naar eigen kracht had zon en licht me plots weer in z’n macht

want in slachtofferschap valt geen heil te rapen en na elke winter komt een lente

dus de wind veranderde van richting

ik mocht volgen op golven van verwachting

‘Ik zie u graag’ (en ik u ook) gaf licht en donker kleur en wind bleef blazen

ze gaf richting aan naar nieuwe plek

waar je bos kon zien door bomen

ze wees de weg naar dierentuin plus (-) kinderen die samen leven geven aan speelse tederheid, nutella, schommelstorm, tiktok en wat dans

Laat me dan ook kind zijn armen vouwen, ogen knipperen en zweven op het ritme van de wind

naar toverslag

waar droom geworden is en laat me daarna dartel draaiend vallen als een blad op een plekje

ergens in het midden waar trage mildheid op me wacht.Met dank aan Annemie Struyf in Humo van 5 januari 2021 om me te inspireren en onbewust enkele woorden/zinnen aan te reiken

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Af en toe is het voor mij nodig om genoeg te rusten en nagenoeg ‘niets’ te doen. Toegegeven, hoewel dit nodig is en me veel deugd doet is het niet altijd mijn sterkste kant om dit toe te laten.Maar… b

Houd je in tussentijd uit alle macht vast aan de volgende regel: geef niet op bij tegenslag, vertrouw niet op voorspoed, en wees je er altijd terdege van bewust dat geluk de gewoonte heeft zich te ged

En dan is het plots oktober en heb ik maandenlang niets meer gedeeld of geschreven via ‘Op’t gevoel’. Het leven nam even in sneltempo over, waardoor het schrijven op de achtergrond verdween. Maar aang